Pohjoinen kävely paljain jaloin kengillä

Nordic Walking mit Barfußschuhen

Pohjoinen kävely on jo pitkään ollut yksi suosituimmista urheilulajeista. Monet kenkävalmistajat ovat pudonneet tähän suuntaukseen ja tarjoavat erityisiä kävelykenkiä. Mutta tarvitsetko erityisiä kenkiä tai voitko ajaa myös paljain jaloin tai paljain jaloin kengillä pohjoismaista kävelyä? Tässä artikkelissa käydään yksityiskohtia aiheesta ja näytämme sinulle Zaqq -paljain jaloin kengät, jotka ovat täydellisiä harjoitteluun.

 

Pohjoismaisen kävelyn alkuperä

Jo 1930-luvulla hiihtojuoksijat harjoittelivat vuoden lumittomien kuukausien aikana kävelemään sauvoilla pitääkseen itsensä kunnossa ja valmistautua seuraavaan hiihtokauteen. Vasta 1970-luvulla suomalainen maastohiihtovalmentaja kuvasi tätä lumivapaa harjoitusmenetelmää pohjoismaiseksi kävelyksi.

Tämän urheilun läpimurto tuli kuitenkin markkinoille vain urheilulaitteiden valmistajana 1990 -luvulla urheilulaitteiden valmistajana. Vastaavien markkinointitoimenpiteiden avulla tämä urheilu sai yhä enemmän huomiota ja on nyt yksi suosituimmista urheilijoiden toiminnoista. Ja se ei ole yllättävää, koska pohjoismainen kävely on vain hyvää keholle ja sielulle.

 

Pohjoismaisen kävelyn edut

Ei ole mitään syytä, että pohjoismainen kävely on yksi suosituimmista suosituimmista urheilulajeista, se voi olla käytännössä käytännössä kaikkialla. Tarvitset vain tikkuasi ja voit aloittaa. Tekijöitä ei ole enää, koska voit kävellä asfaltilla, puistossa, metsässä tai rannalla.

Pohjoismainen kävely on huomattavasti lempeämpi nivelissä kuin lenkkeilyssä, eikä vain väitä jalan lihaksia, vaan myös käsivarsi- ja selkälihaksia, kun tikkuja käytetään oikein. Mukauttamalla koulutusintensiteetin yksilöllisesti tätä urheilua voidaan harjoittaa missä tahansa iässä - yksin, pareittain tai ryhmässä.

Lihasten vahvistamisen lisäksi pohjoismaisella kävelyllä voi olla myös monia muita positiivisia vaikutuksia kehoon:

  • Kestävyyden ja vastarinnan parantaminen
  • Immuunijärjestelmän vahvistaminen
  • Stressin väheneminen
  • Jännitysliuos kaulassa, olkapäässä ja selkärangassa
  • Ehdotus rasvan aineenvaihdunnasta
  • Hapen tarjonnan parantaminen kehossa

 Nyt herää kysymys siitä, tarvitsetko erityisiä kenkiä vai voidaanko pohjoismaista kävelyä harjoittaa myös paljain jaloin.

 Pohjoismainen kävely paljain jaloin kengät

Käytä pohjoismaista kävelyä paljain jaloin

Jos haluat suorittaa suosikki urheilusi paljain jaloin, sinun olisi pitänyt kouluttaa paljain jaloin juoksemaan etukäteen. Kannattamalla kengän pysyvää kuljetusta jalan on tottuttava siihen vähitellen. Ei vain iho, joka aluksi havaitsee jokaisen piksen kipuna, vaan myös lihakset ja jänteet, joiden on mukauduttava paljain jaloin juoksuun.

Nykyaikaisissa kengissä, joissa on vaimennus pohja, joka on yleensä aivan liian paksu ja joustamaton, jalka ei voi rullata kunnolla. Aktiivinen jalkatyö, joka on niin tärkeä pohjoismaiselle kävelylle, on siksi huomattavasti vaikea tavanomaisissa kengissä. Kantapää lisää, että melkein jokaisella tavanomaisella kenkällä on, jalka tulee kovasti kantapäällä kävellessään, ja siksi sitä on tuettava kengän vaimentamalla.

Paljain jaloin kävellessä luonnollinen liikesarja ja rullaaminen varmistavat vaimennuksen. Monet ovat kuitenkin unohtaneet, kuinka luonnollisesti juokseminen toimii. Kun vaihdetaan moderneja jalkineita paljain jaloin juoksemiseen, jalan lihakset on ensin rakennettava. Voit lukea kuinka menet täällä lehdessämme:

https://www.zaqq.de/magazin/barfuss-laufen/barfusslaufen-die-technik-kurz-erklaert/

 

Monien eduista huolimatta radikaali paljain jaloin juokseminen on monien kysymys, koska ensinnäkin jalkojasi ei ole ollenkaan suojattu (esim. Rikkoutuneesta lasista) ja toiseksi se kieltää monien sosiaalisen normin. Jos etsit kultaista keskimmäistä maata, Zaqq -paljain jaloin kengän edut vakuuttavat sinut ehdottomasti.

Zaqq qq-barfusschuhe-nordic walkinzqoxysyitjag

 

Pohjoinen kävely zaqq barefoot -kengillä

Pohjoinen kävely riippuu hyvästä ja tarkasta tekniikasta. Aktiivinen jalkatyö, ts. Rullaus, on erityisen tärkeä tässä urheilussa. Suuremman kävelynopeuden saavuttamiseksi paali ja varpaat hylkäävät jalan vakavasti sen jälkeen, kun se on rullattu. Aktiivista jalkatyötä tikkuilla tuetaan ja koordinoivat.

Zaqq -paljain jaloin kengät ovat niin kutsuttuja minimaalisia kenkiä. Ne tarjoavat jalkasi maksimaalisen liikkumisvapauden riittävän tilan läpi varpaalueella ja erityisen ohut ja joustava pohja. Zaqq -paljain jaloin kengät ovat erittäin kevyitä ja suojaavat jalkojasi sirpaleilta, kiviltä sekä likaan ja märkältä pohjoismaisen kävelyn aikana. Samanaikaisesti voit rullata jalkasi optimaalisesti ja tuntea pinnan joka vaiheessa säätääksesi koko liikettäsi.

Jos olet jo harjoittanut pohjoismaista kävelyä tavanomaisissa harjoituskengissä, huomaat heti paljain jaloin kengissämme, että aktiivinen jalkatyö on paljon helpompaa ja tehokkaammin suoritetun ohuen ja erittäin joustavan pohjan takia. Lihaksia käytetään kuitenkin myös paljon voimakkaammin. Jos tämä ei ole vielä jäsennelty ja tavoitteesi ovat liian kunnianhimoisia, ylikuormitusta voi tapahtua.

Kuten kaikilla muilla kehon alueilla, lihakset ovat tottuneet hitaasti kuormaan. Huomaat nopeasti, että kun käytät paljain jaloin kenkiä, jalkasi lihakset ovat vahvistuneet ja kehität luonnollista ja ennen kaikkea nivelystävällisiä varusteita.

 Paljain jaloin kengät-Pohjoinen kävely

Mitkä paljain jaloin kengät sopivat pohjoismaiseen kävelyyn

Voit tiivistää lyhyesti pohjoismaisen kävelyn kaikissa Zaqq -paljain jaloin kengissä, koska kaikilla on nämä ominaisuudet:

  • Ohut, erittäin joustava pohja
  • Tarpeeksi tilaa varpaillesi

Loppujen lopuksi se riippuu täysin henkilökohtaisista mieltymyksistäsi materiaalien ja mallien suhteen. Koska monet mieluummin erityisen kevyt ja hengittävä kenkä urheilun aikana, olemme osoittaneet paljain jaloin kengät eri luokkiin. ZAQQ -juoksukengomme alla löydät kaikki mallit, jotka ovat täydellinen seuralainen kaikille urheilutoiminnoille heidän materiaalinsa ja leikkauksen vuoksi.

Zaqq-barefoot-kengät kävelevät

Parasta on etsiä suosikkisi paljain jaloin kenkäsi seuraavalle harjoittelullesi.

>> Barefoot -kengät naisten (napsauta tätä!) <<

>> Harjoittelemalla miesten paljain jaloin kenkiä (napsauta tätä!) <<

 

Toivotamme sinulle hauskaa ja vielä enemmän menestystä seuraavalla pohjoismaisella kävelyharjoittelulla.

Zaqq -tiimisi

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.

1 / 3