Miksi on syytä harjoitella paljain jaloin tai paljain jaloin kengillä

Warum es sich lohnt, barfuß bzw. mit Barfußschuhen zu trainieren

Hyppäämme sängystä ja liukumme tossut, ennen kuin lähdemme talosta, jonka laitamme katukengillemme. Ajaa paljain jaloin? On poissa kysymyksestä, koska jalkamme ovat niin tottuneet kenkiin niin paljon, että paljain jaloin voi olla melko epämiellyttävää. Laattalattia on liian kylmä kävelemään paljain jaloin ja tarvitsemme kenkiä jalkojemme suojaamiseksi.

Alastomia jalkoja pidetään myös yleensä houkuttelevina ja epävakaita. Kengät ovat yksinkertaisesti osa modernia elämäntyyliämme. Suojatoiminnon lisäksi voimme myös ilmaista yksilöllisen tyylimme kengillä.

Kuitenkin käyttämällä kenkiä menetämme myös lihasvoiman ja lattian aistipalaute katoaa. Seuraavassa artikkelissa saat selville, miksi paljain jaloin kouluttaminen voi olla hyödyllistä.

 

Harjoittele paljain jaloin - edut / tehosteet

 

Franklin et ai. Vuonna 2015, joka julkaistiin Scientific Magazine Gait & Rence -tapahtumassa, voidaan lukea mielenkiintoisia tuloksia.

Seuraavat vaikutukset voidaan saavuttaa, jos kengät siirretään koulutuksen aikana, ts. Harjoittelet paljain jaloin tai sukkien kanssa:

 

  • Käytetään enemmän lihaksia
    Normaalissa jalkineissa jalkamme liikkuu ystävällisesti. Paljain jaloin käytetään enintään 20 lihasta, jotka eivät ole vain vahvistettuja, vaan niillä on myös erilaisia ​​tehtäviä vakaalle kävelylle. Jos harjoittelet näitä lihaksia erityisesti painoilla, "unohdetut" lihakset voidaan aktivoida uudelleen ja rakentaa nopeasti. Tämä antaa tärkeän panoksen terveen, sopivuuden ja vamman pysymiseen.
  • Parempi tasapaino
    Hyvä tasapainotunne on tärkeä vammojen estämiseksi. Iän kasvaessa pudotus voi johtaa vakaviin vammoihin, minkä vuoksi on erittäin tärkeää ajaa aina vakaa eikä vääriä, vaikka pinnan tulisi olla liukas tai epätasainen.
    Tutkimus Zechin et ai. 2018, joka ilmestyi lastenrajoille, osoittaa, että paljon paljain jaloin ja leikkiä ylläpitäviä lapsilla on huomattavasti parempi tasapaino tunne kuin aina kengät käyttävät lapsilla.
  • Lihassävyn ja lihasvoiman voittaminen
    Varsinkin kun kyse on painoharjoittelusta, joko painolla tai ulkoisilla painoilla, suuri vaikutus voidaan tuntea, jos harjoittelet paljain jaloin kengän sijasta.
    Aivot saavat paremman aistien palautteen lattiasta jalkojen kautta. Varsinkin pysähtyneen suorituskyvyn tapauksessa paljain jaloin kouluttajat voivat johtaa siihen, että he voivat nostaa suurempia painoja. Parempi tunne jalan kautta liikkeiden laatua voidaan parantaa huomattavasti, mikä voi viime kädessä johtaa suorituskyvyn lisääntymiseen.

 Zaqq-qnit-harmaa juoksukenkä

Onko paljain jaloin harjoittelu sopii kaikille?

 

Pohjimmiltaan kyllä, jos sinulla on terveet jalat. Jos sinulla on murtumia tai sinulla on väärinkäytöksiä tai sinulla on osteoporoosia, sinun tulee aina kuulla osallistuvaa lääkäriä. Lisäksi sinun tulee aina kuunnella omaa vartaloasi. Jos sinulla on kipua, sinun ei pitäisi jatkaa paljain jaloin harjoittelua.

On myös huomattava, että shardien, selkärankojen tai terävällä varustetuilla kivillä on erityinen vammojen riski harjoittelussa.

 

Vinkkejä paljain jaloin harjoitteluun

 

Kuten kaikki uudet aktiviteetit ja urheilulajit, sinun pitäisi hitaasti tottua stressiin paljain jaloin harjoitteluun. Jos olet jo tottunut tekemään painoharjoittelua kengissä, sinun ei pitäisi kouluttaa paljain jaloin yli 10 minuuttia. Tietysti sama koskee kaikkia muita urheilulajeja.

On parasta pitää kiinni nyrkkisääntöstä jatkaakseen paljain jaloin harjoittelua viikossa 5 minuuttia, kunhan edellinen yksikkö ei ole aiheuttanut ongelmia. Ehkä tämä alustava lisäys näyttää liian varovaiselta, mutta on huomattava, että käytettävät uudet lihakset tarvitsevat aikaa rakentaa. Vasta kun jalka -alueella kehitetään voimakkaita lihaksia, loukkaantumisriski on laskenut.

Siksi on aina suositeltavaa lähestyä hitaasti paljain jaloin kouluttajia eikä halua liikaa kerralla.

Zaqq-barefoot-kengät harjoittelu 

Vaihtoehto paljain jaloin junille ovat paljain jaloin kenkiä

Vaihtoehto paljain jaloin harjoitteluun on käyttää paljain jaloin kenkiä. Zaqq -paljain jaloin kengät tarjoavat riittävän suojan, mutta ne on suunniteltu siten, että aistien palaute ei menetetä. Siksi kaikkien ZAQQ: n pohjat ovat ehdottoman tasaisia, kiekkoja ja erittäin joustavia. Jalka voi tuntea lattian ja vetää sen luonnollisesti. Lisäksi kengät tarjoavat paljon tilaa varpaiden alueella, jotta jalka voi liikkua vapaasti kuin ajaessasi paljain jaloin paljain jaloin kengässä.

Urheilutoimintoihin, joko paino- tai juoksuharjoitteluun, suosittelemme ZaqQ -paljain jaloin kenkiä juoksuluokasta. Nämä ovat kevyitä, joustavia ja erityisen hengittäviä.

>> Naisten paljain jaloin kengät - napsauta tätä! <<

>> Harjoittelemalla paljain jaloin kenkiä miehille - napsauta tätä! <<

 

Ole vapaa, tunne Zaqq.

 

Lähteet:

Simon Franklin, Michael J. Gray, Nicola Heneghan, Laura Bowen, François-Xavier Li 2015: Barefoot vs. Yleiset jalkineet: systemaattinen katsaus kinemaattisiin, kineettisiin ja lihasten aktiivisuuseroihin kävelyn, kävely- ja asennon aikana, 2015, osa 42, numero 3, s. 230–239.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0966636215004993

 

Astrid Zech, Ranel Venter, Johanna E. de Villiers, Susanne Sehner, Karl Wegscheider, Karsten Hollander 2018: Lasten ja murrosikäisten motoriset taitot vaikuttavat kasvamiseen paljain jaloin tai SHOD, Frontiers in Pediatrics, 2018, osa 6, s. 115.

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fped.2018.00115/full 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.

1 / 3