Paljain jaloin tai lenkkeily paljain jaloin kengillä - sinun on tiedettävä se!

Barfuß oder mit Barfußschuhen joggen - das musst Du wissen!

Paljain jaloin lenkkeilystä juoksutyylinä on tullut yhä suositummaksi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Joko kokonaan lenkkeilty tai juokse paljain jaloin kengät tai niin, minimaaliset kengät. Paljain jaloin juokseminen ei ole mitenkään keksintöä viime vuosina, päinvastoin, modernina aikoina oli yleistä liikkua joko täysin paljain jaloin tai alkeellisilla kengillä nahkahahoista.

Vielä nykyäänkin on alkuperäisiä pesäkkeitä, jotka ovat edelleen paljain jaloin ja joilla ei ole lihaksia eikä nivelvalituksia. Meksikon Tarahumara -kanta on erinomainen esimerkki tästä. Heimo tunnetaan erittäin pitkistä juoksijoistaan, jotka kattavat uskomattomat etäisyydet paljain jaloin. Maailman parhaat maratonijuoksijat ovat myös Afrikan alueilla, joissa enimmäkseen paljain jaloin on edelleen ajettu.

Mutta miksi sinun pitäisi miettiä paljain jaloin lenkkeilyä? Haluamme valaista seuraavan osan edut.

 

Miksi lenkittää paljain jaloin?

Tavanomaiset kengät voivat muuttaa luonnollista liikkumistapaa ja asentoa. Jäykän pohjan takia 33 niveliä, jotka siirretään vain murto -osaan jalkaan ja jalan lihakset tainnutetaan. Mutta ei vain jäykkä pohja, modernin kengän suunnittelu on myös ongelma, koska jalkalläsi ei ole tarvitsemaa paikkaa, etenkin varpaiden alueella, liikkua luonnollisesti. Varpaasi puristetaan yhdessä kenkässä, eivätkä ne voi luonnollisesti haalistua.

On selvää, että tavanomaiset kengät ovat epäedullisia jalka -anatomialle. Lopputulos. Jalan väärät asemat johtavat usein myös muiden kehon osien väärään kuormitukseen. Tämä voi johtaa kipuun tai vammoihin tai tehottomiin koulutustuloksiin.

Paljain jaloin kävellessä jalka voi liikkua luonnon tarkoituksena. Jalka on täysin mobilisoitu, kaikki nivelet siirretään ja jalan lihaksia käytetään. Paljain jaloin parantaa myös tasapainon tunnetta sekä jänteiden ja nivelsiteiden joustavuutta.

Jokainen, joka on oppinut paljain jaloin kävelyn tekniikan, voi kattaa pitkät maat tarpeellisina paljain jaloin lenkkeilyssä ilman enemmän vaivaa ja vähentää väsymystä ja lihaksia ja nivelkipuja. Lisäksi paljain jaloin lenkkeily on hieno tapa tankata maan energian kanssa. Voit saada lisätietoja tästä aiheesta Artikkeli maadoituksesta.

Paljain jaloin kengät lenkkeily-2Paljain jaloin kengät lenkkeily 3 

Lenkiminen Barefoot -kengät: Zaqq Qnit - Napsauta tätä!

 

Aloita lenkkeily kuin paljain jaloin

Yhteenvetona:

Lisää hyvin hitaasti ja vähän! Jalkojen ja nivelten on tottuttava vähitellen uuteen kuormaan. Ehkä se kuulostaa oudolta, mutta nykyaikaisten jalkineiden kautta olemme unohtaneet liikkua luonnollisesti. Lihakset ovat tainnutettuja, jänteet ja nivelsiteet eivät ole enää riittävän joustavia. Jos haluat liian paljon alussa, vaarat vammat. On tärkeää, että käynnissä oleva tekniikka säädetään. Ei riitä, että vain jätetään kengät pois tai lenkkeily paljain jaloin kengillä.

Aloita paljain jaloin talon ympärillä tai lenkkeily rannalla. On suositeltavaa, ettei se juokse suoraan vedellä, koska se voi johtaa selkäongelmiin pankkien kiipeilyn vuoksi. Seuraava vaihe voi olla pehmeä niitty tai hiekkapolku. Jos sinulla ei ole mitään ongelmaa sen kanssa, voit myös uskalla asfalttia. Asfaltin lenkkeilyn tulisi kuitenkin olla poikkeus, koska luonnossa on niin kovia substraatteja erittäin harvinaisia. Kehomme ei yksinkertaisesti ole suunniteltu asfaltin juoksemiseen tai lenkkeilyyn.

Paljain jaloin tai minimalistinen lenkkeily?

Paljain jaloin eduista nauttiaksesi sinun ei tarvitse välttämättä tehdä ilman kenkiä. On tärkeää valita kenkä, joka mahdollistaa jalkasi luonnollisen liikkeen.

Zaqq -paljain jaloin kengät ovat täydellisiä paljain jaloin lenkkeilyn aloittamiseen, koska ne tarjoavat sinulle riittävän suojan ja silti mahdollisuuden siirtää jalkaa luonnollisesti. Lisätietoja tästä alla.

 Paljain jaloin kengät lenkkeily-1Paljain jaloin kengät lenkkeily-4

Lenkiminen Barefoot -kengät: Zaqq Qnit - Napsauta tätä!

 

Barefoot -tekniikka lenkkeily

Pohjimmiltaan paljain jaloin käveleminen tarkoittaa aina jalan laskeutumista kantapäästä palloon mahdollisimman luonnollisesti. Ne, jotka laskeutuvat liian voimakkaasti kantapäälle lannealueen, samoin kuin lonkkanivel ja Achilles -jänteet liian intensiivisesti. Väärä taakka voi nopeasti johtaa kipuun ja liikesekvensseihin, jotka eivät ole edullisia.

Valitettavasti ei ole helppoa muuttaa tottunutta juoksutyyliä yön yli, varsinkin jos olet juoksinut kengissä ilmakammioilla ja suuren vaimennuksen vuosien ajan. Mutta kuten hyvin tiedetään, liikunta tekee myös päällikön - paljain jaloin lenkkeilystä. Aluksi on aivan normaalia, että tavanomaiset koulutuspalvelut tai ajat eivät täyty, uusi juoksutekniikka on ensin opittava.

Jalkalihasten rakenne erityisharjoituksilla on tärkeä paljain jaloin kävelyyn. Vain ne, joilla on voimakkaita lihaksia jalkoissaan ja vasikoillaan, voivat lenkittää oikean ja tehokkaasti. On myös hyödyllistä rakentaa nelikorvat polvien ja nilkkojen suojelemiseksi.

Seuraava video näyttää mielenkiintoisen videon, jossa on paljon taustatietoa jalka -anatomiasta ja jalkalihaksen harjoituksista:

 

Ylipainoisten ihmisten tulisi viedä paljon aikaa tekniikan oppimiseen, koska vaikutus voi olla liian vahva, jos vaikutus epäonnistuu ja siten nivelten taakka.

Jos haluat lenkittää täysin paljain jaloin, sinulla on aluksi taata naarmuja, kuplia ja haavoja jalkojen pohjassa. Jalan pohjassa olevan herkän ihon, joka oli aina hyvin suojattu kengissä, on myös tottuttava siihen ja muuttettava vastustuskykyisemmäksi. Jos et halua tehdä ilman jalkojesi suojaamista, paljain jaloin kengät ovat tai niin päivittyneitä kenkiä ovat vaihtoehto. Zaqqien kanssa sinulla on juoksukengät, jotka on tehty laadullisessa manuaalisessa työssämme valmistuksessa ja mahdollistavat jalat luonnon liike.

 

Lenkillä zaqq barefoot -kengillä

Zaqq -paljain jaloin kengät antavat jalat liikkua luonnollisesti ja vaatia kaikkia niveliä ja lihaksia. Ohuella ja erittäin joustavalla pohjalla jalka voi tietysti rullaa kuten kävellessä paljain jaloin. Mutta tunnet myös pinnan ja voit käyttää jalka -anturien luontaista palautetta liikesekvenssien mukauttamiseen. Lisäksi etujalan alueella oleva leveä leikkaus varmistaa, että varpaasi voidaan polttaa.

Tavanomaisiin kenkiin verrattuna paljain jaloin kengät ovat erityisen kevyitä eivätkä valita jalkojasi. Tämä on valtava etu, etenkin pidemmillä lenkkeilyretkillä.

Joggen-Barefoot-kengät 4

 Lenkiminen Barefoot -kengät: Zaqq Sqip - Napsauta tätä!

Mitkä Zaqq -paljain jaloin kengät sopivat lenkkeilyyn?

Viime kädessä kaikilla paljain jaloin kengillämme on yllä olevat ominaisuudet, ja siksi niitä voidaan käyttää myös urheiluun. Lenkimistä varten suosittelemme kuitenkin malliamme, jotka ovat erityisen hengittäviä ja jotka voit sopeutua täydellisesti tarpeisiisi nauhan kautta, jotta voit pitää optimaalisen pidätyksen.

Joggen-barfusschuhe-13bwq3bx39ec3pJoggen-Barefoot-kengät 3drajyfxm4n8jc

 Lenkkeily zaqq -sukkakengillä - napsauta tätä saadaksesi SOQQ!

Selaa vain alla olevaa luetteloa! Sinulle sopiva lenkkeilykenkä on taattu. Zaqq -paljain jaloin kengillämme sinulla on uskomaton vapauden tunne, joten lenkkeily on kaksi kertaa hauskaa.

Ole vapaa, tunne Zaqq.

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.

1 / 3