Paljain jaloin juokseminen - tekniikka selitti hetkeksi

Barfußlaufen – Die Technik kurz erklärt

Jokainen, joka käsittelee paljain jaloin kävelyä nopeasti, ymmärtää, miksi kengät, joilla on paksu pohja, korko ja liian kapea leikkaus, eivät ole terveyttä tuottavia ja miksi on parempi siirtyä paljain jaloin kenkiin.

Paljain jaloin kengien edut tunnistamiseksi haluamme selittää lyhyesti Walking Barefoot -sovelluksen perusteet.

 

Paljain jaloin kävelyn perusteet

Ehkä paljain jaloin juokseminen voi kuulostaa uudelta trendiltä, ​​mutta kaukana siitä. Pikemminkin se on paluu luonnolliseen juoksuun.

Luonnollisen kävelyn avulla keskitytään vakauteen ja turvallisuuteen riippumatta juoksunopeudesta, pinta- tai sääolosuhteista. Paljain jaloin kävellessä meillä on kaikki turvallisen ja yhteisen ystävällisen kävelyn edellytykset jalan anatomian ja siellä olevien hermopolkujen kautta. Luonto antoi meille kaiken, mitä tarvitsemme siihen.

Barfuss juoksee treenia tärkeitä lihasryhmiä, samalla vahvistaa selää ja edistää verenkiertoa. Voimme myös absorboida elektroneja kävellessä paljain jaloin, jota tarvitsemme riittävästi määriä voimakkaalle immuunijärjestelmälle. Voit lukea lisää viimeisestä aiheesta avainsanan maadoituksen tai maadoituksen alla.

Pohjimmiltaan, kun kävelet paljain jaloin, seuraavat kolme näkökohtaa voidaan korostaa:

 

Luonnollinen palaute hermoista

Jalan pohjalla on suurin hermopäätepitoisuus. Paljain jaloin käydessä liikkeet voidaan havaita ja säännellä.

Erilaiset substraatit liukasta, pehmeästä, lämpimästä, kylmästä epätasaiseen tai biksyn tuntuvat täydellisesti kävellessä paljain jaloin ja kulkevat hermojen yli. Liikesekvenssi on intuitiivisesti säädetty aina turvallisesti ja vakaaksi ja vaarojen torjumiseksi.

 

Liikkeen hallinta isoista varpaista

Ihmisen jalka on uskomattoman monimutkainen rakenteessaan. Se koostuu 36 luista, 33 nivelestä ja yli 20 lihaksesta. Luonnollisessa muodossaan jalka on V-muoto, se kulkee leveä toisistaan ​​edessä, koska varpaat eivät ole lähellä toisiaan.

Natuer-v-muotoinen jalka

Suuri varpa on erityisen tärkeä jengille. Se varmistaa tasapainon paljain jaloin kävellessä, hallitsee liikettä ja varmistaa vakauden. Ensi silmäyksellä voit nähdä, että iso varpa on keskeinen rooli, koska se on huomattavasti suurempi kuin kaikki muut. Se on erityisen vahva luonnollisessa muodossaan ja seisoo hieman ulospäin. Tämä on ainoa tapa suorittaa suunnitellut tehtävänsä täydellisyydessä.

Tutkimukset osoittavat, että jaloillaan, joilla on paljon paljain jaloin, ei ole vain luonnollinen V-muoto, vaan ovat huomattavasti leveämpiä kuin ihmisillä, jotka ovat jatkuvasti liian tiukissa kengissä. Tämä osoittaa vaikuttavalla tavalla, että jalka on säilytetty paljain jaloin juoksijoissa sen luonnollisessa anatomisessa muodossaan ja sillä on huomattavasti vahvempia lihaksia.

 

Luonnollinen iskun imeytyminen lihaksien ja jänteiden kautta

Paljain jaloin juokseessa jalan anatomia varmistaa täysin luonnollisen iskunvaimennuksen. Shokki -absorboivat kengät ovat ehdottoman tarpeettomia.

Kaarit käyttäytyvät kuin jousi liikkeessä, se voi venyttää ja vetää yhteen selataksesi kohoumia. Niin kutsuttu kaapelin vinssimekanismi (englanti: mekanismi Windlass) aiheuttaa pitkittäisen kaarin perustamisen ja jalan vakauttamisen kävellessä, juoksemalla ja hyppäämällä.

Lisäksi luonto antoi meille pienen rasvatyynyn kantapäälle, mikä varmistaa iskun imeytymisen tapahtuessa.

 

Tämän tiedon avulla haluat todennäköisesti ottaa kengät heti pois ja jatkaa paljain jaloin. Ehkä voit tuntea kipua lihaksissasi, jänteissä ja nivelissä lyhyen ajan kuluttua.

Liian kapeat kengät ovat unohtaneet luonnollisen liikkeen sekvenssin juoksemisen aikana. Lihakset ovat tainnutettuja ja liikkuminen näyttää myös olevan aluksi melko hankala. Meidän on tottuttava hitaasti juoksemaan paljain jaloin ja ihannetapauksessa erityisiä harjoituksia oppiaksesi luonnollisen kävelymatkan ilman jalkineita.

 

Tavanomaisten jalkineiden ongelmat

Kengät pidetään tärkeänä muotiasusteena tänään. Optiikka on tärkeämpi monille sponsoreille kuin terveys. Kengän nivusmuoto on yleensä aivan liian kapea ja suurin osa malleista on liian terävä edessä. Jalat ovat tottuneet puristamaan kenkään vuosien varrella. Monet ihmiset eivät edes huomaa, että tämä muuttaa luonnollista jalan muotoa.

Jokainen, joka on sisäistänyt Walking Barefoot -sovelluksen perusteet nopeasti, ymmärtää, miksi paljain jaloin käveleminen on niin terveellistä ja miksi modernit kengät, joissa on paksu pohja, vaimennusominaisuudet ja liian lähellä leikkausta.

Anatomia-fuesse-in-schuh

Jalaa muutetaan käyttämällä sellaisia ​​kenkiä sen anatomiassa ja hermosolun kosketuksessa ja lattia katoaa. Seurauksena on, että toisaalta ja toisaalta jalan lihakset takertuvat, luontainen palaute katoaa kokonaan. Jalka lihaksen puutteen ja hermoreittien yli havaitsemamme tiedon menetyksen vuoksi koko kävelyn kuva muuttuu.

Nykyaikaiset kengät, joissa on kaikki niiden ominaisuudet, tarkoittavat, että kehitämme virheellisen juoksutyylin. Vaiheet kasvavat eikä sitä enää rullata kunnolla. Jalaa on jatkuvasti rajoitettu ja tärkeät jalkaluonet söivät. Tuloksena on erilaiset anatomiset muutokset, kuten katto, leviäminen ja litteät jalat tai jopa hallux valgus.

Jos jalka muuttuu luonnollisessa muodossaan, tällä on myös seurauksia koko keholle. Kävely ilman tavallisia jalkineita tuntuu epävakaalta eikä yksinkertaisesti ole hyvä, vaikka se on luonnollisin liikkumisen muoto. Ei ole harvinaista, että selkäkipu-, polvi- ja lonkkavalitusten tai herniated -levyjen syyt ovat jalassa.

Valitettavasti urheilun vammojen riski kasvaa myös, jos jalka kaikilla upeilla ominaisuuksillaan ei enää toimi kunnolla lihaksen ja heikojen nivelsiteiden ja jänteiden takia.

 

 

Paras terveelliselle anatomialle olisi pysyvä paljain jaloin juokseminen. Koska tämä ei ole aina mahdollista nykyaikaisessa yhteiskunnassamme, sinun pitäisi luottaa jalkineisiin, mikä varmistaa, että luonnollinen liikesarja ja kosketus maahan säilytetään. Voit saavuttaa täsmälleen tämän Zaqq Barefoot -kengillä.

 

Zaqq Barefoot -kengät tukevat luonnollista kurssia

Paljain jaloin kengät anatomia jalka 

Tukea paljain jaloin kenkiä luontainen palaute

Zaqq -paljain jaloin kengillä pohja on niin ohut ja joustava, että impulssit siirretään hermopolkuillesi. Kengästä huolimatta luontainen palaute välitetään eteenpäin ja varmistaa, että voit mukauttaa liikkeitäsi intuitiivisesti liikkeisiin kuin kävellessäsi paljain jaloin.

 

Paljain jaloin kengät mahdollistavat liikkeen hallinnan ison varpaan

Zaqq Barefoot -kengät ovat leveät varpakotelot. Joten jalkasi voi liikkua kengässä luonnollisessa anatomiassa. Varpaissa on tarpeeksi tilaa avautua V-muotoon ja iso varpaat voivat helposti tasapainottaa ja vakauttaa liikesekvenssit, kuten luonnon on tarkoitettu.

 

Lihasten ylläpito ja rakenne luonnollisena iskunvaimentimena

Jos sinulla on voimakkaita lihaksia ja jänteitä, et tarvitse kenkiä iskun imeytymisellä. Iskun imeytyminen luodaan luonnollisesti jokaiselle terveelle henkilölle. Tämän edellytys on luonnollinen kävely, joka vaatii pysyvästi lihaksia ja jänteitä.

Zaqq -paljain jaloin kengissä jalka on tarpeeksi tilaa ja se voi rullata ja liikuttaa jalkaa, koska luonto on tarkoitettu ohuen, erittäin joustavan pohjan kautta. Seurauksena on kouluttaa jalkasi lihaksia jokaisessa vaiheessa ja käytät jänteitäsi ja nivelsiteitäsi luonnollisella tavalla.

Tietysti ohuilla ja joustavilla paljain jaloin pohjallamme ei ole räjähdyksiä. Aivan kuten paljain jaloin kävellessä, sinulla ei ole korkeuseroa paljain jaloin kengissämme kantapäästä paaliin.

  

Vaihda paljain jaloin kenkiin

Jos aloitat tavanomaisten jalkineiden käyttämisen paljain jaloin kenkiin vuosien käytön jälkeen, lihaksen ja jänteiden on tottuttava uuteen kuormaan. Ehkä saat kipeät lihakset, ehkä jopa pienet nivel- tai selkäongelmat lisätään. Kuten minkä tahansa muun harjoitusistunnon kohdalla, jalkalihaksesi on rakennettava hitaasti ja tottuttava uuteen kuormaan.

Älä tee virhettä, kun haluat liikaa. Muista antaa kehollesi aikaa sopeutua uusiin vaatimuksiin. Jalkasi lihaksia, joissa on siihen liittyviä jänteitä ja nivelsiteitä, ei todennäköisesti käytetty kunnolla vuosia, ja siksi ne ovat tainnutettuja.

On parasta kokeilla niin usein kuin mahdollista ilman juoksukenkiä lihaksen rakentamiseksi. Helpoin tapa tehdä tämä on pehmeällä niittyllä tai rannalla. Myöhemmin voit puuttua maastoon, joka vaatii enemmän jaloiltasi.

Jos haluat vaihtaa paljain jaloin kenkiin, mutta et ole vielä kouluttanut jalkasi lihaksia, on suositeltavaa käyttää niitä vain muutaman tunnin ajan ja lisätä päivä päivältä. Tällä tavoin jänteet ja nivelsiteet voivat tottua kuormaan ja jalkasiirat voivat hitaasti muodostua. Sinulla on vain luonnollinen ja nivel -keksivä käytävä, jolla on vahva lihaksikirja sekä vakaat nauhat ja jänteet.

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.

1 / 3