Paljain jaloin juoksevat tai juoksevat paljain jaloin kengissä?

Barfuß-Running oder Running in Barfußschuhen?

Paljain jaloin juokseminen voi kuulostaa aluksi hullulta ja se on usein pakattu hippien ja keskeyttäneiden laatikkoon. Hyvin harvat ihmiset ajattelevat, että olemme syntyneet paljain jaloin. Ennen kuin modernit korkean teknologian kengät keksittiin, juoksimme, juoksimme ja hyppäsimme paljain jaloin tai improvisoiduilla minimaalisilla kengillä.

 

Miksi paljain jaloin juoksee ollenkaan

Monet tulevat paljain jaloin juoksemiseen, koska he tuntevat kasvavien ongelmien lisääntymisen nivelissä juokseessaan. Usein vierailut lääkäriin, jopa asiantuntijoiden kanssa, johtavat liian vähän parannuksia. Kivunlievityksen ruisku ja nivelten suojelemisen lopettamisen neuvot ovat yleisiä toimenpiteitä. Urheilijoille, jotka tarvitsevat juoksua tasapainona, tämä voi olla melko turhauttavaa.

Nousee kysymys siitä, miksi ihmislajit kehittävät sellaisia ​​yhteisiä ongelmia heidän elämänsä aikana, joita ei ole lainkaan eläinmaailmassa. Mitä teemme toisin tai jopa väärin? Yksinkertaisesti, käytämme kenkiä, jotka muuttavat luonnollista liikettämme.

 

Juoksukengät voivat aiheuttaa nivelongelmia

Nykyaikaiset juoksukengät on suunniteltu siten, että ne ovat hiukan korkeammat kantapään alueella ja ne vaimentavat suurta. Useimmissa lentoliikenteen harjoittajissa tämä johtaa siihen, että he ottavat kantapään juoksemisen aikana ja vaiheet kokonaisuudessaan tulee huomattavasti pidempiä. Kantapään yli oleva kova asettaminen johtaa voimakkaaseen shokki -aaltoon, joka kulkee koko kehon läpi ja jossain vaiheessa se on havaittavissa nivelissä. Juoksukenkien voimakkaat vaimennusominaisuudet puskurin voimakkaat iskut ovat jonkin verran, mutta nivelet ovat silti täynnä jokaista vaihetta.

 

Mitä tapahtuu paljain jaloin?

Liike on intuitiivisesti säädetty paljain jaloin juoksemisen aikana. Ensimmäisten vaiheiden jälkeen, joita usein suoritat tavalliseen tapaan, liike säädetään nopeasti. Kantapään tulema on aivan liian kova ja järkytti koko vartaloa. Ajattelematta sitä, askel säädetään välttämään epämiellyttävää, kovaa jalan asettamista. Jalka laitetaan automaattisesti paaliin askeleen vaimentamiseksi. Tämä tekee vaiheista huomattavasti lyhyempiä kuin juoksukengät.

Valitettavasti tänään lopetamme pienten lasten jalkalihasten kehityksen asettamalla ne kenkiin. Jos juokset paljain jaloin, koko jalkasi toimii. Seurauksena on, että rakennat lihaksia ja tulet siten huomattavasti suuremmaksi tai leveämmäksi. Jos lihaksia tarvitaan ja koulutetaan säännöllisesti, ne myös kehittyvät.

Jalan alueen lihaskasvun lisäksi sinulla on toinen positiivinen vaikutus moniin jalkojen päätehtäviin. Jalkojesi anturit havaitsevat lattian impulssit ja välittävät ne aivoihin. Tämä voi olla aluksi epätavallista tai ehkä jopa hieman ylivoimainen. Loppujen lopuksi niin kutsuttu aistipalaute on erittäin tärkeä, koska se suojaa meitä vammoilta. Liike on intuitiivisesti sopeutunut, kun siitä tulee bezig, liukas, hiekkainen tai kivinen. Aistien palautteen ja vahvojen lihaksien ja nivelsiteiden vuorovaikutus varmistaa, että jokainen ajo on ehdottoman vakaa ja turvallinen.

Luonnon eläimet voivat paeta sen osaan, kun he tuntevat olevansa vaarassa. Jopa lentotilassa liike on aina turvallinen ja hallittu. Se ei enää toimisi, jos sitoa jotain sorkkusi tai tassut, koska näin aistien palaute katoaa kokonaan.

Paljain jaloin juoksukengät

 

Vaihda paljain jaloin käynnissä

Kuten edellä jo mainittiin, on yleensä tilanne, että kun jalka kulkee paljain jaloin, enemmän paalilla kuin kantapäällä. Tämä välttää epämiellyttävän voimakkaan sokin, mikä johtaa nopeasti nivelten kipuun. Monet eivät kuitenkaan vain muuttaneet jalkaansa kantamalla kenkiä kengän pysyvän kuljetuksen läpi, vaan koko kävelykuvan.

Useimmissa ihmisissä siirtyminen paljain jaloin käynnissä on melko hyvä tietyn tutustumisen jälkeen. Toiset valittavat kipusta ja palaavat tavanomaiseen urheilukengiinsä. Jos tunnet kipua nivelissä ja nivelsiteissä harjoittelun jälkeen, tämä on aina osoitus liiallisesta käytöstä. Tällä voi olla kaksi syytä:

1. Liikesekvenssi on oikea, mutta lihaksia, jänteitäsi ja nivelsiteitä ei ole vielä tottunut paljain jaloin juoksemiseen.

2. Juoksutyyli ei ole optimaalinen ja vahingoittaa lihaksia, jänteitä ja nivelsiteitä.

Koska sinulla on todennäköisesti vaikea arvioida itseäsi, onko sinulla optimaalinen juoksutyyli, on suositeltavaa kuulla paljain jaloin valmentajaa. Ne ovat erikoistuneet asennon analysointiin ja korjaamiseen. Paljain jaloin juoksemiseen tai paljain jaloin käynnissä olevan erityisen valmentajan tuella voit olla varma, että kehität terveellistä ja luonnollista juoksutyyliä.

Paljain jaloin juoksukenkä

 

Paljain jaloin juoksevat paljain jaloin kengät

Paljain jaloin kengät tai vähimmäiskengät ovat kultainen keskitie erityisten juoksukengien ja luonnollisen paljain jaloin juoksemisen välillä ilman jalkineita. Zaqq -paljain jaloin kengät on suunniteltu siten, että jalkasi lihakset voivat toimia optimaalisesti. Erityissuunnittelumme, joka on valmistettu erittäin joustavasta pohjasta ja laaja leikkaus, varmistaa luonnollisen liikkeen kengän käytöstä huolimatta. Lisäksi erittäin ohuen paljain jaloin pohjan ansiosta aistien palaute säilytetään melkein kokonaan.

Juoksevien paljain jaloin kenkiemme edut ovat ilmeisiä. Jalat ovat suojattu kylmiltä ja lämmöiltä, ​​ja sinun ei tarvitse pelätä vahingoittaa itseäsi pitsi kivien tai rikkoutuneiden lasien kautta. Siitä huolimatta jalkasi lihakset toimivat kuten paljain jaloin juokseminen ja aistien palaute välittää impulssit salamanopeuteen, jotta voidaan mukauttaa juokseva liike vaatimuksesta riippuen.

 

Mitkä Zaqq -paljain jaloin kengät sopivat lenkkeilyyn tai juoksemiseen

Periaatteessa voit myös lenkittää kaikkien paljain jaloin kengät. Olemme kuitenkin kehittäneet tiettyjä juoksevia paljain jaloin kenkiä, jotka on valmistettu erityisen hengittävistä materiaaleista. Erityisesti urheilutoiminnoilla on tärkeää käyttää paljain jaloin kenkiä, joka on hyvin tuuletettu ja kuljettaa kosteuden nopeasti ulkopuolelle.

ZaqQ Barefoot -juoksukengomme tarjoaa sinulle uskomattoman mukavuuden ja tukee sinua luonnollisen juoksutyylin kehittämisessä. On parasta etsiä suosikkimalliasi itse seuraavaa juoksuharjoittelua varten.

 

Ole vapaa, tunne Zaqq!

 

>> Löydät kaikki paljain jaloin juoksukengät naisille täältä! <<

 

>> löydät täältä kaikki paljain jaloin juoksukengät! <<

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.

1 / 3